Business coaching

Elke leider kan groeien. Daarbij is business coaching een van de meest effectieve manieren om resultaten te behalen. 

Wie spreekt over leiderschap’, heeft het immers ook over ‘zelfleiderschap’. Waarom reageer ik zoals ik reageerde? Waar loop ik tegenaan, bij mezelf of bij anderen, dat ik graag wil veranderen?

Om hier een antwoord op te vinden, is zelfbesef nodig. Coaching zet aan tot observatie en reflectie, helpt je om vragen helder te krijgen, en opties of oplossingen te zien.

Eenzaam aan de top?

Ook al zijn leiders de hele dag onder de mensen, toch is het vaak een eenzame job. Als leider kan je overleggen met je team, maar niet over alles. Je kan ook te rade gaan bij jouw leidinggevende of bestuurders, maar niet voor alles. Er wordt immers van jou verwacht dat je zelf in staat bent om knopen door te hakken. 

business coach

Wat kan je verwachten van een business coach/executive coach?

Een business coach is een neutrale sparringpartner waarmee je van gedachten kan wisselen. Hij of zij helpt je, door gericht vragen te stellen en terug te koppelen, om de problematiek en je eigen gedachten hierover helder te krijgen, en opties of oplossingen te zien. Hij of zij kan je ook, vanuit ervaring met best practices, modellen aanreiken die je ondersteunen om oplossingen te implementeren.

Bij welke vragen?

De thema’s waarrond we coachen zijn zeer uiteenlopend. Vaak gaat het over het aanscherpen van vaardigheden in de professionele context, zoals effectief leidinggeven, overtuigend communiceren, feedback geven, omgaan met verandering, omgaan met deadlines en timemanagement…

Om duurzame gedragsveranderingen te realiseren, kunnen we ook dieper coachen, op overtuigingsniveau. Want onze gedachten bepalen ons gedrag, en zolang we deze gedachten niet aanpakken, zal ons gedrag niet blijvend veranderen. Thema’s op overtuigingsniveau zijn bijvoorbeeld weerstand tegen verandering, zelfvertrouwen, grenzen afbakenen (leren nee zeggen), overtuigingskracht of daadkracht, energieverlies, perfectionisme of angst om fouten te maken, ….  

We bieden ook burn-out coaching aan, preventief of bij terugkeer op de werkplek.

Resultaatgericht coachen

  • Elk business coaching traject start met een intakegesprek om de vraag helder te krijgen, en 3 à 5 coachingsessies. Daarna bekijken we samen (coachee, coach en opdrachtgever) waar we staan en wat verder nodig is tijdens een terugkoppelmoment. 
  • Wij coachen volgens een welbepaalde structuur. In elke fase helpt de coach de coachee om te exploreren waar het precies om gaat, om zo tot inzichten, en uiteindelijk tot acties te komen. Uiteraard houden we ons strikt aan de ethische code van International Coaching Federation. We zetten onze modellen in waar dat nuttig is en onze business ervaring is zeker een troef.


Business coaching

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x